Sobre mi

Em dic Mireia Muñoz i sóc psicòloga i sexòloga. Des de petita vaig tenir clar que la meva vocació era la psicologia. En naixia un sentiment d’empatia i comprensió enver els altres, d’acompanyar en el camí, de mostrar l’altra cara de la moneda, aquella què en algunes ocasions no es veu i de sobte tocant una altra tecla diferent, et dóna aquella llum què et permet reconciliar-te amb tu mateix i et dona calma…

El meu amor per la psicologia ha estat el motor principal per implicar-me en cada teràpia i treure el millor de cada persona i aquesta convicció, la motivació de formar-me en diferents tipus de teràpies per tenir una visió global i àmplia, què em permeti disposar de les màximes eines, recursos i coneixements per fer una bona tasca qualificada.

Acabada la carrera, vaig realitzar el màster en psicologia clínica i de la salut per poder abordar amb més profunditat la dependència emocional, l’ansietat, estrès, la depressió, l’angoixa, la ràbia, la baixa autoestima… i que vaig complementar amb formació en teràpia de dol, intel·ligència emocional, programació neurolingüística, coaching, teràpia en TREC i kinesiologia. M’agrada què cada tractament sigui individualitzat, responent a les necessitats de la persona en aquest mateix moment i al motiu de consulta.

Els meus primers anys de professió vaig tenir oportunitat de treballar amb persones amb Alzheimer i demències a partir de programes d’estimulació cognitiva què tenien com a finalitat preservar la seva memòria així com les diferents funcions cognitives el màxim temps possible i millorar la seva qualitat de vida a nivell mental i funcional. A través de l’experiència professional i personal amb cada persona, dels testimonis amb els familiars, i de projectes en què vaig poder col·laborar d’Alzheimer Catalunya, em van enriquir personalment perquè em van permetre arribar a persones que em van demostrar que de vegades es perd la memòria, però l’últim que es perd són les emocions… la capacitat de sentit i emocionar-se  i des d’aquí, des del cor, es pot treballar molt. Potser, els hi vaig poder aportar alguna cosa, però ells a mi em van aportar molt més.

Posteriorment, vaig començar a realitzar teràpia psicològica en un despatx privat i en centres de Barcelona on col·laboro… amb casos de psicologia clínica, però també de sexualitat i parella. L’àmbit de la sexologia clínica i teràpia de parella, sempre m’havien agradat i apassionat des dels meus estudis universitaris. I en aquella etapa vaig investigar, formar-me i descobrir què es podia viure una sexualitat diferent, de la què estem acostumats a concebre. Una sexualitat sana, equilibrada i positiva. Aquesta formació i contínua recerca des de la carrera en seminaris, tallers, cursos… vaig ampliar-la fent el màster de sexologia clínica i salut sexual a la universitat de Barcelona.

Des de llavors, he pogut participar en programes de prevenció d’abusos sexuals en l’àmbit de la discapacitat, en xerrades d’educació sexual, en la coordinació de grups de dones per tractar aspectes dins de la pròpia sexualitat, en l’abordatge de disfuncions sexuals i de qualsevol tipus de conflicte sexual o de parella dins del marc de la teràpia. La meva feina és orientar, acompanyar i mostrar el camí.. guiar, i empoderar a la persona perquè sigui ella mateixa qui trobi els resultats. Però aquests resultats hi són. I és possible. Puc ajudar-te.